دربهای ضد حریق درمقابل حرارت و دمای بالا، مقاوم بوده و جهت مهار کردن آتش و دود و خروج اضطراری کاربرد دارند. این محصولات نقش بسیار اساسی در افزایش امنیت مردم و کاهش خسارات ناشی از آتش سوزی دارند. برای آشنایی بیشتر با درب ضد حریق و انواع آن، خرید درب پلی وود و چوب پلاست با ما در حامی درب همراه باشید.
درب ضد حریق و انواع آن
دربهای ضد حریق در برابر آتش و انتشار حریق به مکانهای دیگر مدت زیادی را دوام میآورند. دربهای ضد حریق طبق ساختار و مکان مورد استفاده آن، از مواد گوناگونی تولید شده و فرآیند تولید و نحوه ساخت این دربها باعث شده تا یک درب مقاوم در برابر دمای بالا و شعله آتش باشد. درون ساختمان جهت ایجاد کردن فضاهای مستقل از درب استفاده میشود؛ این دربها برای تامین ایمنی ساختمان باید از نوع ضد حریق باشند تا در صورت بسته بودن درب مانع از انتشار آتش به سایر نقاط شود و هم چنین در صورت باز بودن آن عبور راحت و سریع ساکنین امکان پذیر باشد.
انواع دربضد حریق
دربهای ضد حریق در انواع مختلف با مواد اولیه گوناگون طراحی و عرضه میشوند که در ادامه مطلب به معرفی انواع دربضد حریق میپردازیم.
دربضد حریق شیشه ای
درب های ضد حریق در انواع مختلفی تولید میشوند. از جمله آنها، دربضد حریق شیشه ای لولایی، درب ضد حریق چوبی و فلزی میباشد. انتخاب هر یک از این مدلها با توجه به مکان مورد استفاده متفاوت میباشد و هر یک را باید با در نظر گرفتن سایز دهنه، متراژ کار، وجود فضای کافی برای باز و بسته شدن درب انتخاب کرد. درب شیشه ای ضدحریق می تواند در مدل تک درب و دو درب طراحی شود. هم چنین میتوان نیمی از درب را به صورت بازشو و نیمه دیگر آن را به طور ثابت ساخت که بیشتر این نوع برای شیشه دودبند یا درب کشویی مورد استفاده قرار میگیرد.
دربضد حریق فلزی (آتش نشانی)
دربضد حریق فلزی در ساختمانهایی که دارای ارتفاع کمتر از ۲۳ متر هستند طبق استاندارد آتش نشانی و تاییدیه سازمان نظام مهندسی به کار میرود. در ساختمان های بلند تر از ۲۳ متر میبایست مطابق استاندارهای UL دار، مورد استفاده قرار گیرد.
از ورق های گالوانیزه فولادی، جهت روکش کردن دربضد حریق فلزی استفاده میشود.
دربضد حریق فلزی میبایست از دستگیره بازشو از پشت به همراه آرام بند برخوردار باشد.
درون این دربها از متریال مهمی استفاده شده که تا دمای ۸۵۰ درجه در برابر دما و حرارت دارای استقامت میباشد.
دربضد حریق چوبی
دربضد حریق چوبی با توجه به نام آن، توسط چهار چوب چوبی ساخته میشود. دربهای چوبی ضد حریق در دو نوع تک لنگه و دو لنگه در بازار عرضه میشوند.
محل قرار گیری این نوع درب ها در پایین درب یک قسمت متحرک میباشد. به هنگام بسته شدن، قسمت محرک پایین قرار دارد که موجب عدم ورود دود میشود. ضخامت درب چوبی ضد حریق با توجه به استانداردهای آتش نشانی میبایست ۱.۵ سانتی متر باشد و باید بر اساس قوانین ساختمانی در ساختمانهای بالای ۲۳ متر به صورت دودبند نصب شود. میباست این نوع درب ها بدون هیچ گونه کنده کاری و بر جستگی و از نوع خشک باشند.
درب چوبی ضد حریق تماماٌ چوبی و به رنگ چوب است. از جذابیت منحصر به فردی برخوردار میباشد که باعث زیبایی محیط اطراف می شود. درب چوبی ضد حریق استقامت بالایی در مقابل حرارت دارد و به علت نوع مواد اولیه ویژه مورد استفاده و روش تولید نسبت به دیگر درب های ضد حریق، قیمت بیشتری دارد.
در مقالات بعدی همراه حامی درب به جنس و مشخصات درب ضد حریق میپردازیم.